Van eetcafé tot grandcafé. Eten en drinken op het gezelligste plein van Maastricht

Maastricht staat bekend om haar gezellige pleinen en smalle straatjes. Je vindt er winkels én horecagelegenheden om je vingers bij af te likken. Letterlijk! Maar wat moet je kiezen? Waar strijk je neer? Wat is het beste café als je bijvoorbeeld het Vrijthof in Maastricht aandoet? Wij helpen je een handje en lichten 3 leuke zaken uit.

Grand Café Maastricht Soiron

Grand Café Soiron is het café aan de zuidkant van het Vrijthof in Maastricht. Dit gezellige grandcafé is onderdeel van het Museum aan het Vrijthof en werkelijk een plaatje. In de grote, hoge, lichte ruimte strijk je neer om lekker de krant te lezen, bij te kletsen met een goede vrienden of verwerk je alle indrukken nadat je een tentoonstelling hebt bezocht. Soiron is ook heel geschikt om met groepen af te spreken. Ze hebben verschillende aantrekkelijk geprijsde mogelijkheden voor koffie, lunch of diner. Tip!

 

In Den Ouden Vogelstruys

Ben je op zoek naar een traditioneel café in Maastricht op het Vrijthof, dan mag je eigenlijk Café In Den Ouden Vogelstruys niet overslaan. Wist je dat het café al bestaat sinds 1790! Toen was het nog een houten gebouw, nu een rijk ingerichte zaak met prachtig terras. De zaak staat bekend om haar enorme hoeveelheid verschillende bieren en de kennis die ze daarover hebben. Hier weten ze hoe ze je met liefde een perfect getapt biertje voorzetten.

 

Café In D’n Ingel

Ook als je op zoek bent naar een eetcafé in Maastricht op het Vrijthof zit je goed. De meeste zaken aan het plein zijn geopend van vroeg tot laat. Café D’n Ingel op nummer 13 bijvoorbeeld. De zaak is vernoemd naar de engelen die je terugvindt in het houtsnijwerk boven bijvoorbeeld de ingang. Van luxe belegde broodjes tot verse pasta’s en van maaltijdsalades tot traditionele lunches. Of wacht, vergeet dat allemaal: kies voor saté!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht