Van eetcafé tot grandcafé. Eten en drinken op het gezelligste plein van Maastricht

Maastricht staat bekend om haar gezellige pleinen en smalle straatjes. Je vindt er winkels én horecagelegenheden om je vingers bij af te likken. Letterlijk! Maar wat moet je kiezen? Waar strijk je neer? Wat is het beste café als je bijvoorbeeld het Vrijthof in Maastricht aandoet? Wij helpen je een handje en lichten 3 leuke zaken uit.

Grand Café Maastricht Soiron

Grand Café Soiron is het café aan de zuidkant van het Vrijthof in Maastricht. Dit gezellige grandcafé is onderdeel van het Museum aan het Vrijthof en werkelijk een plaatje. In de grote, hoge, lichte ruimte strijk je neer om lekker de krant te lezen, bij te kletsen met een goede vrienden of verwerk je alle indrukken nadat je een tentoonstelling hebt bezocht. Soiron is ook heel geschikt om met groepen af te spreken. Ze hebben verschillende aantrekkelijk geprijsde mogelijkheden voor koffie, lunch of diner. Tip!

 

In Den Ouden Vogelstruys

Ben je op zoek naar een traditioneel café in Maastricht op het Vrijthof, dan mag je eigenlijk Café In Den Ouden Vogelstruys niet overslaan. Wist je dat het café al bestaat sinds 1790! Toen was het nog een houten gebouw, nu een rijk ingerichte zaak met prachtig terras. De zaak staat bekend om haar enorme hoeveelheid verschillende bieren en de kennis die ze daarover hebben. Hier weten ze hoe ze je met liefde een perfect getapt biertje voorzetten.

 

Café In D’n Ingel

Ook als je op zoek bent naar een eetcafé in Maastricht op het Vrijthof zit je goed. De meeste zaken aan het plein zijn geopend van vroeg tot laat. Café D’n Ingel op nummer 13 bijvoorbeeld. De zaak is vernoemd naar de engelen die je terugvindt in het houtsnijwerk boven bijvoorbeeld de ingang. Van luxe belegde broodjes tot verse pasta’s en van maaltijdsalades tot traditionele lunches. Of wacht, vergeet dat allemaal: kies voor saté!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland