Na de succesvolle editie van 2018 mag de stad zich opnieuw opmaken voor dans, dans en dans!

De Nederlandse Dansdagen in Maastricht vinden ook in 2019 weer plaats. Net als in 2018 en alle jaren daarvoor mag de stad zich opmaken voor een week onvervalst dans in de breedste zin van het woord. Het dansfestival vindt in 2019 plaats van dinsdag 1 oktober tot en met zondag 6 oktober.

Dansliefhebbers, gerenommeerde dansgezelschappen en aanstormend talent: iedereen verzamelt zich begin oktober in Maastricht. De Nederlandse Dansdagen staan voor de deur. In theaters en op verrassende plekken in en net buiten de stad kijk je dansvoorstellingen. Van klassiek ballet tot urban dance. En van avant-garde tot moderne dans. Het dansfestival staat bekend om haar premières én uitzonderlijk goede programmering gericht op het hele gezin en jonge dansliefhebbers.

Hoogtepunten van de Nederlandse Dansdagen

Hoogtepunt van de Nederlandse Dansdagen is en blijft de feestelijke uitreiking van de Zwanen – de belangrijkste Nederlandse dansprijzen – tijdens het Gala van de Nederlandse Dans. Maar ook de dansworkshops, masterclasses en locatievoorstellingen worden goed bezocht én zijn de moeite waard.

 

Dans in theaters en op spannende plekken

In 2019 vindt alweer de 22e editie van de Dansdagen plaats. Met dans op voor de hand liggende plekken als Theater aan het Vrijthof en AINSI. Minder voor de hand liggend zijn voorstellingen op spannende plekken, zoals in winkels, monumenten en oude fabriekshallen. Er werd in 2018 zelfs gedanst op Veld 5 van Voetbalvereniging Jekerdal.

 

Dans voor een breed publiek

De hele organisatie van de Nederlandse Dansdagen staat in het teken van het met elkaar in contact brengen van bijzondere makers, aanstormend talent, nieuw publiek, jong publiek en dansliefhebbers uit binnen en buitenland. En er wordt gedanst. De voetjes gaan letterlijk van de vloer. Tijdens workshops, maar ook tijdens onvervalste dance-avonden met gerenommeerde dj’s.

 

Meer informatie

Het programma van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht is nog niet bekend, maar houd de website van het dansfestival goed in de gaten om niets te missen. En zorg dat je op tijd je overnachting boekt in Maastricht. De ervaring leert dat het druk is in oktober. De meeste festivallocaties liggen in de stad en zijn lopend of op de fiets te bereiken.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Foto credits: Nederlandse Dansdagen

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland