Maastricht is een bruisende stad. Het hele jaar door is er van alles te doen. Voor jong en oud. Tienduizenden bezoekers trekken jaarlijks naar de hoofdstad van Limburg om één of meer van de gezellige evenementen in de stad mee te maken. Een van de bekendste evenementen vindt jaarlijks plaats op het Vrijthof in Maastricht: de zomeravondconcerten van Andre Rieu. Maar er is het hele jaar door van alles te beleven in Maastricht. Een link naar alle evenementen in Maastricht en wat er vandaag te doen is, vind je onderaan dit bericht. We nemen je eerst mee langs de hoogtepunten!

Carnaval en kunstbeurs TEFAF aan het begin van het jaar

Schitterend uitgedoste carnavalsvierders uit heel Nederland nemen jaarlijks in februari of maart Maastricht over voor een paar dagen onvervalst hossen en gezelligheid. Vlak na het carnaval, in maart wordt de stad overspoeld door kunstliefhebbers. Ze bezoeken de meest prominente kunstbeurs ter wereld: TEFAF. In 2018 bezochten bijna 70.000 mensen het 10 dagen durende evenement, waar topstukken van bijvoorbeeld Van Gogh worden verkocht.

 

Amstel Gold Race luidt de lente in

In april vindt jaarlijks De Amstel Gold Race plaats. Een echte wielerklassieker voor professionals en amateurs. Wil je deze tocht der tochten een keer meemaken, zorg dan dat je je op tijd inschrijft én een goede slaapplek bemachtigt.

 

Andre Rieu en het Preuvenemint nemen het Vrijthof over in de zomer

Na de concertreeks van Andre Rieu in juli, maakt de stad zich op voor het Preuvenemint in augustus. Het grootste openlucht restaurant van Nederland waar jaar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers genieten van al het lekkers dat de keuken van Maastricht te bieden heeft. Meer dan 40 restaurants geven letterlijk een kijkje in de keuken en koken van alledaags tot super luxe en uitgebreid.

 

De Dansdagen en Magisch Maastricht brengen licht tijdens de donkere dagen

De Nederlandse Dansdagen zijn een begrip in cultureel Nederland. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van dans. Van klassiek ballet in Theater aan het Vrijthof tot experimentele dans op bijzondere en onverwachte locaties. Het dansfestival vindt jaarlijks in oktober plaats. Magisch Maastricht in december en januari laat zien dat de stad in de winter sprookjesachtig mooi is. De gezellige dagen van de kerst, de jaarwisseling en koud januari worden opgeleukt met betoverende lichtroutes, warme chocolademelk, een schaatsbaan en een gezellige kerstmarkt.

 

Een overzicht van alles wat er te doen is in Maastricht en omgeving

Alle evenementen in Maastricht, van groot tot klein, vind je op de site van de VVV. De VVV van Zuid Limburg heeft ook een handig overzicht voor evenementen en festivals.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Eindbaas

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht