Maastricht is een bruisende stad. Het hele jaar door is er van alles te doen. Voor jong en oud. Tienduizenden bezoekers trekken jaarlijks naar de hoofdstad van Limburg om één of meer van de gezellige evenementen in de stad mee te maken. Een van de bekendste evenementen vindt jaarlijks plaats op het Vrijthof in Maastricht: de zomeravondconcerten van Andre Rieu. Maar er is het hele jaar door van alles te beleven in Maastricht. Een link naar alle evenementen in Maastricht en wat er vandaag te doen is, vind je onderaan dit bericht. We nemen je eerst mee langs de hoogtepunten!

Carnaval en kunstbeurs TEFAF aan het begin van het jaar

Schitterend uitgedoste carnavalsvierders uit heel Nederland nemen jaarlijks in februari of maart Maastricht over voor een paar dagen onvervalst hossen en gezelligheid. Vlak na het carnaval, in maart wordt de stad overspoeld door kunstliefhebbers. Ze bezoeken de meest prominente kunstbeurs ter wereld: TEFAF. In 2018 bezochten bijna 70.000 mensen het 10 dagen durende evenement, waar topstukken van bijvoorbeeld Van Gogh worden verkocht.

 

Amstel Gold Race luidt de lente in

In april vindt jaarlijks De Amstel Gold Race plaats. Een echte wielerklassieker voor professionals en amateurs. Wil je deze tocht der tochten een keer meemaken, zorg dan dat je je op tijd inschrijft én een goede slaapplek bemachtigt.

 

Andre Rieu en het Preuvenemint nemen het Vrijthof over in de zomer

Na de concertreeks van Andre Rieu in juli, maakt de stad zich op voor het Preuvenemint in augustus. Het grootste openlucht restaurant van Nederland waar jaar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers genieten van al het lekkers dat de keuken van Maastricht te bieden heeft. Meer dan 40 restaurants geven letterlijk een kijkje in de keuken en koken van alledaags tot super luxe en uitgebreid.

 

De Dansdagen en Magisch Maastricht brengen licht tijdens de donkere dagen

De Nederlandse Dansdagen zijn een begrip in cultureel Nederland. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van dans. Van klassiek ballet in Theater aan het Vrijthof tot experimentele dans op bijzondere en onverwachte locaties. Het dansfestival vindt jaarlijks in oktober plaats. Magisch Maastricht in december en januari laat zien dat de stad in de winter sprookjesachtig mooi is. De gezellige dagen van de kerst, de jaarwisseling en koud januari worden opgeleukt met betoverende lichtroutes, warme chocolademelk, een schaatsbaan en een gezellige kerstmarkt.

 

Een overzicht van alles wat er te doen is in Maastricht en omgeving

Alle evenementen in Maastricht, van groot tot klein, vind je op de site van de VVV. De VVV van Zuid Limburg heeft ook een handig overzicht voor evenementen en festivals.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Eindbaas

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland