Dominicanen Kerk - Maastricht Marketing / NBTC

Boekhandel Dominicanen in Maastricht is een ware toeristische trekpleister. Maar ook Maastrichtenaren bezoeken de indrukwekkende boekenhandel maar wat graag. Om even te struinen tussen de duizenden boeken, een kopje koffie te drinken in het voormalig priesterkoor of om een boek te lezen aan de reusachtige leestafel. De boekhandel in de gotische kerk blijft bijzonder. Hoe vaak je er ook komt.

 

De Dominicanen vestigden zich in 1261 in Maastricht. Ze trokken in een klooster op de plek waar nu winkelcentrum Entre Deux staat. Het klooster overleefde de Franse verovering niet. De bijbehorende kerk doet in die tijd dienst als paardenstal. Tot op de dag van vandaag heeft de Dominicanenkerk bijzondere invullingen gehad. Van slachthuis tot bokstempel en van fietsenstalling tot de huidige invulling: de mooiste boekwinkel ter wereld. Of zoals The Guardian zegt ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven.’

Een grote boekenkast

De boekhandel in de Dominicanenkerk in Maastricht is werkelijk een plaatje! Architectenbureau Merkx + Girod tekende voor het ontwerp. De historie van de kerk bleef intact, maar de 850 m2 vloeroppervlakte werd uitgebreid tot 1200 m2 boekenwalhalla door het plaatsen van een enorme inloopboekenkast. Van vloer tot plafond omgeef je je met boeken. De boekwinkel in de kerk in het centrum van de stad werd zo een monument op zich. In de plafondgewelven van de boekhandel bevinden zich eeuwenoude fresco’s. Deze zijn waar mogelijk opgeknapt en nu dagelijks te zien voor het publiek. De grote leestafel in het midden van de kerk heeft de vorm van een kruis.

 

Meer dan boeken in de Dominicanenkerk

De boekwinkel heeft het meest complete en gevarieerd assortiment boeken van de stad. Daarnaast kun je meer dan 150 keer per jaar in de kerk terecht voor evenementen. Van kleine concerten en lezingen tot boekbesprekingen en tentoonstellingen. En houd je niet van lezen? Drink dan een kopje koffie bij Coffeelovers. Deze gezellige koffiezaak bevindt zich in het voormalig priesterkoor. Aan een van de tafeltjes heb je een werkelijk adembenemend uitzicht.

 

Openingstijden boekwinkel Dominicanen

De Dominicanen Boekwinkel is dagelijks geopend, met uitzondering van eerste en tweede kerstdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en carnaval. Op de site van Boekhandel Dominicanen staat een overzicht van alle geplande evenementen.

  • Maandag 10-18 uur
  • Dinsdag 09-18 uur
  • Woensdag 09-18 uur
  • Donderdag 09-21 uur
  • Vrijdag 09-18 uur
  • Zaterdag 09-18 uur
  • Zondag 12-18 uur

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland