Boekhandel Dominicanen in Maastricht | Kaboom Hotel

Boekhandel Dominicanen in Maastricht is een ware toeristische trekpleister. Maar ook Maastrichtenaren bezoeken de indrukwekkende boekenhandel maar wat graag. Om even te struinen tussen de duizenden boeken, een kopje koffie te drinken in het voormalig priesterkoor of om een boek te lezen aan de reusachtige leestafel. De boekhandel in de gotische kerk blijft bijzonder. Hoe vaak je er ook komt.

 

De Dominicanen vestigden zich in 1261 in Maastricht. Ze trokken in een klooster op de plek waar nu winkelcentrum Entre Deux staat. Het klooster overleefde de Franse verovering niet. De bijbehorende kerk doet in die tijd dienst als paardenstal. Tot op de dag van vandaag heeft de Dominicanenkerk bijzondere invullingen gehad. Van slachthuis tot bokstempel en van fietsenstalling tot de huidige invulling: de mooiste boekwinkel ter wereld. Of zoals The Guardian zegt ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven.’

Een grote boekenkast

De boekhandel in de Dominicanenkerk in Maastricht is werkelijk een plaatje! Architectenbureau Merkx + Girod tekende voor het ontwerp. De historie van de kerk bleef intact, maar de 850 m2 vloeroppervlakte werd uitgebreid tot 1200 m2 boekenwalhalla door het plaatsen van een enorme inloopboekenkast. Van vloer tot plafond omgeef je je met boeken. De boekwinkel in de kerk in het centrum van de stad werd zo een monument op zich. In de plafondgewelven van de boekhandel bevinden zich eeuwenoude fresco’s. Deze zijn waar mogelijk opgeknapt en nu dagelijks te zien voor het publiek. De grote leestafel in het midden van de kerk heeft de vorm van een kruis.

 

Meer dan boeken in de Dominicanenkerk

De boekwinkel heeft het meest complete en gevarieerd assortiment boeken van de stad. Daarnaast kun je meer dan 150 keer per jaar in de kerk terecht voor evenementen. Van kleine concerten en lezingen tot boekbesprekingen en tentoonstellingen. En houd je niet van lezen? Drink dan een kopje koffie bij Coffeelovers. Deze gezellige koffiezaak bevindt zich in het voormalig priesterkoor. Aan een van de tafeltjes heb je een werkelijk adembenemend uitzicht.

 

Openingstijden boekwinkel Dominicanen

De Dominicanen Boekwinkel is dagelijks geopend, met uitzondering van eerste en tweede kerstdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en carnaval. Op de site van Boekhandel Dominicanen staat een overzicht van alle geplande evenementen.

  • Maandag 10-18 uur
  • Dinsdag 09-18 uur
  • Woensdag 09-18 uur
  • Donderdag 09-21 uur
  • Vrijdag 09-18 uur
  • Zaterdag 09-18 uur
  • Zondag 12-18 uur

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht