Soms heb je wel zin om uit eten te gaan, maar geen trek in een driegangenmenu. Een bistro of eetcafé biedt dan uitkomst. En gelukkig heeft de hoofdstad van Zuid-Limburg er daar best een boel van. In de zoektocht naar een goed eetcafé in Maastricht, helpen wij je graag een handje.

Eetcafé Sjiek! Dan wil je nooit meer anders

Het meest geliefde eetcafé in Maastricht centrum is volgens velen Café Sjiek. En eigenlijk klopt dat wel. Als je eenmaal bij Sjiek bent geweest, dan wil je nooit meer anders. Sjiek is allesbehalve dat. Hier eet je lokale lekkernijen als zoervleisj of een lekkere pan mosselen met friet. Reserveren kan niet bij Sjiek, dus schuif aan. En het kan druk zijn! Dat wachten is overigens geen straf, want ondertussen zit je ook aan de bar van misschien wel het gezelligste café van Maastricht.

Een eetcafé in Wyck

Middenin het hippe Wyck ligt het Wycker Cabinet. En daar doen ze niet zo ingewikkeld over eten, want het is er gewoon goed. Goed eten en goed toeven. Kwaliteitsburgers, steak friet, steak tartaar of een goed bord verse pasta. Daar mag je je op verheugen in deze gezellige zaak. Op de borden in de zaak word je daarnaast dagelijks getrakteerd op bijzonder smakelijke dagspecials. Het Wycker Cabinet is bijzonder in zijn eenvoud. En eigenlijk doen we daar deze zaak ernstig mee tekort.

 

De Brandweerkantine

Een uniek eetcafé in Maastricht in de buurt van het Vrijthof is de Brandweerkantine. Letterlijk: in een oude brandweerkazerne. En wat is deze plek goed gelukt! De grote ruimte is helemaal gevuld met tafeltjes en stoeltjes. Het voordeel daarvan is dat je nooit lang hoeft te wachten, want er is plek voor iedereen. Dit toffe concept serveert op dinsdag schnitzel, is het woensdag gehaktdag en doet op donderdag niet moeilijk over een half kippetje. En dan hebben ze iedere dag ook nog eens een heel eenvoudige, maar goede kaart. Leuke plek!

 

Witloof, een ode aan onze zuiderburen

‘Het kan altijd zuiderlijker’ moeten ze bij Witloof gedacht hebben. In deze gezellige zaak staat de Belgische keuken centraal. Belgische biertjes, mosselen met friet en witlofkroketjes. Natuurlijk! Aan de kleine vierkante tafeltjes kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Kies voor versgebakken brood en een flinke portie mosselen of pak uit en ga voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Witloof is uniek en bijzonder inspirerend.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland