Fietsen in de grotten of door het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg

In en rondom Valkenburg en Maastricht kun je heerlijk fietsen. Het glooiende landschap doet je vermoeden dat je in het buitenland bent, maar niets is minder waar. Staat er binnenkort fietsen op de agenda, dan hebben wij nog wel wat tips. Zo is er een gratis fietsroute rondom Valkenburg. En wat dacht je van fietsen in de grotten van Valkenburg. Een activiteit die veel indruk maakt!

 

Download een fietsroute Valkenburg

Het gebied rondom Valkenburg staat bekend om zijn heuvels en prachtige vergezichten. De heuvels maken dat er af en toe geklommen moet worden. Op een e-bike geen probleem. Maar ook met een gewone fiets kom je overal in Zuid-Limburg. Er zijn talloze fietsroutes in en rondom Valkenburg. Op de website van Fietsnetwerk vind je talloze gratis knooppuntenroutes. Variërend van 25 tot 150 kilometer fietsen. Met veel en weinig klimmen. Maar altijd met voldoende bezienswaardigheden en smaakvolle rustpunten onderweg.

Fietsen in de grotten van Valkenburg

Wist je dat je in Valkenburg onder de grond kunt fietsen? De grotten van Valkenburg zijn open voor mensen op de fiets. We noemen het grotbiken en het is iets wat je eigenlijk eens in je leven gedaan moet hebben. Onder leiding van een gids, op een mountainbike, met helm en verlichting, fiets je zo’n 10 kilometer door het gangenstelsel van de mysterieuze Sibbergroeve. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om iets te vertellen over dit grootste ondergrondse gangstelsel van Europa.

Je kunt ieder weekend grotbiken in Valkenburg. In de schoolvakanties kan dat ook op doordeweekse dagen. Wel even reserveren van tevoren. Grotbiken is ook heel leuk als teamuitje. Groepen groter dan 10 kunnen het hele jaar door reserveren op iedere dag van de week. Meer over fietsen in de grotten van Maastricht? Kijk dan op www.grottenvanvalkenburg.nl. Daar kun je ook reserveren.

Wij wensen je een (ont-)spannende fietstocht!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland