Zwart wit kaart van Maastricht | Kaboom Hotel

Met dit stadsplan begint de voorpret thuis

Google Maps en overal goede mobiele dekking zorgen ervoor dat de papieren plattegrond bijna overbodig wordt. Bijna! Want eigenlijk gaat er niks boven een papieren plattegrond. Zo eentje waar je in aanloop naar je citytrip alvast de must sees en highlights op kunt intekenen en aankruisen. Dus zet je telefoon uit tijdens je bezoek aan de stad en print de kaart van Maastricht en omstreken. Wij zijn alvast zo vrij geweest de leukste plekken van de stad voor je te markeren.

Je download de kaart van Maastricht hier.

 

Overzichtelijk Maastricht

Maastricht kent een eenvoudig stadsplan. De verschillende wijken hebben allemaal een eigen karakter en gaan opvallend in elkaar over. Van het chique Stokstraatkwartier tot de historische binnenstad. En van het gezellige Wyck (spreek uit Wiek) tot het moderne Céramique. Wat alle straten en wijken in

Maastricht gemeen hebben? Een groot aanbod aan prachtige winkels, authentieke galeries en bourgondische plekken om te eten en drinken.

De compacte binnenstad van Maastricht

Het noorden van het centrum wordt gemarkeerd door ’t Bassin. Deze gezellige binnenhaven kent goede restaurants. Vanaf de terrasjes is het lekker kijken naar de boten die de haven in- en uitvaren. Het zuiden van de stad wordt afgebakend door het historische Stadspark en Monseigneur Nolenspark. Vooral in de zomer zijn dit heerlijke groene oases waar Maastrichtenaren graag samenkomen om te picknicken en sporten. Van west naar oost loop je van het Vrijthof, via het Stokstraatkwartier, over de Sint Servaasbrug, door Wyck naar het centraal station. Van noord naar zuid. Van west naar oost. Het is nooit langer dan een goed 20 minuten lopen. Maastricht is een compacte stad.

 

Groot Maastricht heeft nog veel meer te bieden

Ook de wijken Sint-Pieter, de Vrijthofstraatjes en het Sphinkxkwartier zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Vooral in het gebied rondom het Sphinkxgebouw is veel veranderd de laatste jaren. Het markante gebouw (ook wel gebouw Eiffel) is de laatste jaren gerenoveerd en de thuishaven van het Studenthotel met skylounge, winkeltjes, luxe woonlofts en restaurantjes. AINSI markeert het zuiden van groot Maastricht. Op nog geen 10 minuten fietsen van de binnenstad vind je dit voormalig industrieel complex aan de Maas dat tegenwoordig een verzamelplaats is voor de creatieve industrie van Maastricht en de regio. Van exposities tot jazz en cabaret. Check het programma om te ontdekken wat er te doen is.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland