Zwart wit kaart van Maastricht | Kaboom Hotel

Met dit stadsplan begint de voorpret thuis

Google Maps en overal goede mobiele dekking zorgen ervoor dat de papieren plattegrond bijna overbodig wordt. Bijna! Want eigenlijk gaat er niks boven een papieren plattegrond. Zo eentje waar je in aanloop naar je citytrip alvast de must sees en highlights op kunt intekenen en aankruisen. Dus zet je telefoon uit tijdens je bezoek aan de stad en print de kaart van Maastricht en omstreken. Wij zijn alvast zo vrij geweest de leukste plekken van de stad voor je te markeren.

Je download de kaart van Maastricht hier.

 

Overzichtelijk Maastricht

Maastricht kent een eenvoudig stadsplan. De verschillende wijken hebben allemaal een eigen karakter en gaan opvallend in elkaar over. Van het chique Stokstraatkwartier tot de historische binnenstad. En van het gezellige Wyck (spreek uit Wiek) tot het moderne Céramique. Wat alle straten en wijken in

Maastricht gemeen hebben? Een groot aanbod aan prachtige winkels, authentieke galeries en bourgondische plekken om te eten en drinken.

De compacte binnenstad van Maastricht

Het noorden van het centrum wordt gemarkeerd door ’t Bassin. Deze gezellige binnenhaven kent goede restaurants. Vanaf de terrasjes is het lekker kijken naar de boten die de haven in- en uitvaren. Het zuiden van de stad wordt afgebakend door het historische Stadspark en Monseigneur Nolenspark. Vooral in de zomer zijn dit heerlijke groene oases waar Maastrichtenaren graag samenkomen om te picknicken en sporten. Van west naar oost loop je van het Vrijthof, via het Stokstraatkwartier, over de Sint Servaasbrug, door Wyck naar het centraal station. Van noord naar zuid. Van west naar oost. Het is nooit langer dan een goed 20 minuten lopen. Maastricht is een compacte stad.

 

Groot Maastricht heeft nog veel meer te bieden

Ook de wijken Sint-Pieter, de Vrijthofstraatjes en het Sphinkxkwartier zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Vooral in het gebied rondom het Sphinkxgebouw is veel veranderd de laatste jaren. Het markante gebouw (ook wel gebouw Eiffel) is de laatste jaren gerenoveerd en de thuishaven van het Studenthotel met skylounge, winkeltjes, luxe woonlofts en restaurantjes. AINSI markeert het zuiden van groot Maastricht. Op nog geen 10 minuten fietsen van de binnenstad vind je dit voormalig industrieel complex aan de Maas dat tegenwoordig een verzamelplaats is voor de creatieve industrie van Maastricht en de regio. Van exposities tot jazz en cabaret. Check het programma om te ontdekken wat er te doen is.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht