Kerstmarkt Valkenburg | Kaboom Hotel

Kerststad Valkenburg maakt het stadje aan de Geul wereldberoemd

Wist jij dat Kerststad Valkenburg meer dan eens in CNN’s Top 10 World Christmas Destinations stond? Dat het stadje aan de Geul ieder jaar rond half november om wordt getoverd tot de meest sprookjesachtig plek die je maar kunt verzinnen? En dat tienduizenden mensen uit binnen en buitenland jaarlijks in Valkenburg neerstrijken op de gezelligste kerstmarkt die je je maar kunt wensen? Niet? Lees dan snel verder!

Van 15 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Een attractie die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Prachtig versierde kerstbomen, duizenden lampjes, culinaire uitspattingen, een heuse Christmas Parade en – en dit is heel bijzonder – kerstmarkten ín de grotten. Zowel de Gemeentegrot als de Fluweelengrot zijn open voor bezoek. Je struint ondergronds over de kerstmarkt, koopt er bijzondere kadootjes, iets moois voor in de boom of simpelweg een aandenken.

 

Extra activiteiten naast de ondergrondse kerstmarkt

In de Wilhelminagrot komen zandsculptuurkunstenaars van over de hele wereld de mooiste sculpturen maken. En aan het einde van de dag, als je weer bovengronds bent, rijdt de Christmas Parade door de straten van Valkenburg. Praalwagen, lampjes en prachtig aangeklede mensen betoveren je en maken dat je het de rest van het jaar alweer uitkijkt naar de volgende kerst.

 

Voordelige combitickets voor Kerststad Valkenburg

Een groot aantal activiteiten tijdens Kerststad Valkenburg zijn gratis. Maar om de kerstmarkt in de grotten te bezoeken, koop je een kaartje. Als je slim bent doe je dat online. Dan hoef je niet in de rij bij de kassa als je aankomt. Een bezoekje aan de kerstmarkt in één van de grotten kost rond de € 7,50. Direct bij online aanschaf krijg je de mogelijkheid je ticket te upgraden tot een combi-ticket. Tegen een scherp en voordelig tarief bezoek je dan ook Winter Wonderland, de zandsculpturen en de kerstminiatuurmarkt. Ontdek welke combi’s je kunt maken op de website van Kerststad Valkenburg. Kinderen betalen minder. En kom je met een groep? Ook dan zijn er aantrekkelijke groepskortingen en arrangementen te boeken.

 

Wij gaan ons vast verheugen op de kerst. Doe je mee?

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht