Kerstmarkt in Valkenburg - Visit Zuid Limburg

Kerststad Valkenburg maakt het stadje aan de Geul wereldberoemd

Wist jij dat Kerststad Valkenburg meer dan eens in CNN’s Top 10 World Christmas Destinations stond? Dat het stadje aan de Geul ieder jaar rond half november om wordt getoverd tot de meest sprookjesachtig plek die je maar kunt verzinnen? En dat tienduizenden mensen uit binnen en buitenland jaarlijks in Valkenburg neerstrijken op de gezelligste kerstmarkt die je je maar kunt wensen? Niet? Lees dan snel verder!

Van 15 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Een attractie die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Prachtig versierde kerstbomen, duizenden lampjes, culinaire uitspattingen, een heuse Christmas Parade en – en dit is heel bijzonder – kerstmarkten ín de grotten. Zowel de Gemeentegrot als de Fluweelengrot zijn open voor bezoek. Je struint ondergronds over de kerstmarkt, koopt er bijzondere kadootjes, iets moois voor in de boom of simpelweg een aandenken.

 

Extra activiteiten naast de ondergrondse kerstmarkt

In de Wilhelminagrot komen zandsculptuurkunstenaars van over de hele wereld de mooiste sculpturen maken. En aan het einde van de dag, als je weer bovengronds bent, rijdt de Christmas Parade door de straten van Valkenburg. Praalwagen, lampjes en prachtig aangeklede mensen betoveren je en maken dat je het de rest van het jaar alweer uitkijkt naar de volgende kerst.

 

Voordelige combitickets voor Kerststad Valkenburg

Een groot aantal activiteiten tijdens Kerststad Valkenburg zijn gratis. Maar om de kerstmarkt in de grotten te bezoeken, koop je een kaartje. Als je slim bent doe je dat online. Dan hoef je niet in de rij bij de kassa als je aankomt. Een bezoekje aan de kerstmarkt in één van de grotten kost rond de € 7,50. Direct bij online aanschaf krijg je de mogelijkheid je ticket te upgraden tot een combi-ticket. Tegen een scherp en voordelig tarief bezoek je dan ook Winter Wonderland, de zandsculpturen en de kerstminiatuurmarkt. Ontdek welke combi’s je kunt maken op de website van Kerststad Valkenburg. Kinderen betalen minder. En kom je met een groep? Ook dan zijn er aantrekkelijke groepskortingen en arrangementen te boeken.

 

Wij gaan ons vast verheugen op de kerst. Doe je mee?

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland