Centre Ceramique in Maastricht | Kaboom Hotel

Press Photo tentoonstelling zien.

Is het een museum? Een bibliotheek? Of misschien toch een gemeenschapshuis? Maastricht is trots op Centre Ceramique, gelegen op de hoek van het Plein 1992 en Avenue Ceramique. Het multifunctionele, prachtige gebouw verbindt heden en verleden, trakteert op tentoonstellingen, huisvest de bibliotheek en de erfgoedcollecties en organiseert wekelijks activiteiten en evenementen. Voor de inwoners van Maastricht én voor toeristen. Want eigenlijk moet je gewoon even binnenstappen bij Centre Ceramique in Maastricht.

 

Centre Ceramique prominent in Maastricht

Centre Ceramique werd jaren geleden gebouwd, omdat de oude bibliotheek te klein werd voor de enorme hoeveelheid boeken. Jo Coenen tekende voor het ontwerp. Een transparante, lichte ruimte waar bibliotheek, cultureel erfgoed en kunsteducatie samen komen, op een prominente plek in de stad. De afgelopen jaren zag de bibliotheek het aantal bezoekers ietwat teruglopen, maar er kwamen

des te meer mensen genieten van de tentoonstellingen in het gebouw. Zo kun je er ieder jaar de World Press Photo tentoonstelling zien.

 

Cultureel erfgoed

Een gedeelte van de erfgoedcollecties van Limburg zijn ondergebracht in Centre Ceramique en te bezoeken. Zo wordt een deel van de oudheidkundige collectie van de gemeente Maastricht hier bewaard. Net als de historische collecties Maastrichts aardewerk en Maastrichts glas van enkele lokale fabrieken.

 

Maquette van Maastricht

Pronkstuk van de historische collectie is zonder meer de maquette van Maastricht. Een bijzonder secuur schaalmodel van de stad uit de tijd van het Beleg van Maastricht. Het centrale deel van de maquette staat permanent opgesteld en is tijdens reguliere openingstijden te bezoeken. De complete maquette is slechts eens in de vijf jaar te zien, omdat deze ruim 40m2 in beslag neemt!

Naast de functie van bibliotheek en museum is Centre Ceramique een plek voor ontmoeten en educatie. Jaarlijks worden er tientallen activiteiten georganiseerd. Van leesclubs tot taalcafé’s en van laagdrempelige historische colleges tot schrijfwedstrijden.

 

Openingstijden en praktische informatie

Centre Ceramique is op maandag gesloten. Geopend: dinsdag 9.00-21.00 uur, woensdag t/m vrijdag 9.00-18.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Het gebouw is gratis toegankelijk. Voor sommige tentoonstellingen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer hierover lees je op de site van Centre Ceramique.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht