Museumjaarkaart, bonnefanten museum, Kaboom Hotel

Met je museumjaarkaart op zak profiteer je ook in Maastricht van vele voordelen. Er zijn maar liefst 7 musea en attracties in Maastricht en omgeving waar de kaart geldig is. Zo geeft de Nederlandse Museumkaart je gratis toegang tot het Natuurhistorisch Museum, het Bonnefantenmuseum, Museum aan het Vrijthof, Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur en Bureau Europa in Maastricht. In Valkenburg ben je met de kaart welkom bij Museum Romeinse Katakomben en Museum Land van Valkenburg.

 

Met de Museumjaarkaart Maastricht verkennen

Ruim 1,3 miljoen Nederlanders hebben een museumjaarkaart en lopen bij

meer dan 400 musea in Nederland door zonder een kaartje te kopen. Vergeet dus zeker de Nederlandse Museumkaart niet mee te nemen als je een paar dagen naar Maastricht komt. De bekendste musea van de stad verwelkomen pashouders.

 

Bonnefantenmuseum Maastricht

By far het bekendste museum van Maastricht: het Bonnefantenmuseum. Dé plek voor beeldende kunsten in Maastricht. De collectie middeleeuwse beeldhouwkunst en hedendaagse kunst is omvangrijk én indrukwekkend. Dat is het gebouw trouwens ook. De laatste jaren is de collectie moderne kunst enorm snel gegroeid door bruikleen en aankoop. Het museum laat nu vol trots werken zien van o.a. Karel Appel, Andy Warhol, Jan Dibbets, Marlene Dumas en Sol leWitt. Het Bonnefanten durft hedendaagse en middeleeuwse kunst naast elkaar te presenteren en is daardoor een echte aanrader.

Het museum is dinsdags tot en met zondags geopend van 11.00–17.00 uur. Kijk op de website voor meer info.

 

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ontdek hoe natuur en mens elkaar al honderden jaren beïnvloeden. Maak kennis met het Limburgse planten- en dierenrijk en met de rijke natuurhistorische geschiedenis die Zuid Limburg kent. Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is een echte ervaring voor jong en oud. Het museum staat bekend om haar activiteiten voor kinderen, de indrukwekkende vaste collecties en de regelmatig wisselende tentoonstellingen. Zo is er vanaf december 2018 tot medio april ‘Microsculpture’ te zien. Een unieke fototentoonstelling van Levon Biss. En absolute must see voor iedereen die houdt van fotografie, insecten of gewoon heel graag verrast wil worden.

Het museum is op dinsdag t/m/ vrijdag geopend van 11.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Kijk voor meer info op de site van het Natuurhistorisch Museum.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland