Aan een van de gezelligste pleinen van de stad ligt de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht. De OL Vrouwebasiliek is vooral bekend vanwege de indrukwekkende westbouw, de gebeeldhouwde kapitelen en de kooromgang. Een bezoekje aan de kerk mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens je bezoekje aan Maastricht. Wij zetten een paar leuke weetjes voor je onder elkaar. Met een handige link naar een gratis rondleiding én een hele bijzondere interactieve pelgrimstocht voor jonge bezoekers.

 

 

Onze Lieve Vrouwenbasiliek onderdeel van Grootste Museum van Nederland

In Maastricht staat de Onze Lieve Vrouwebasiliek ook bekend als Basiliek Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee. Het is een herkenbaar bouwwerk. De robuuste muren en kleine ramen geven de kerk een typische romaanse en authentieke uitstraling. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de kerk om een kaarsje te branden voor hun dierbaren. De kerk is onderdeel van het Grootste Museum van Nederland: de mooiste en meest bijzondere kerken van Nederland, gebundeld in één project dat de topkunst van Nederland toegankelijker maakt voor iedereen.

 

Openingstijden Onze Lieve Vrouwenbasiliek Maastricht

Het kerkgebouw is dagelijks geopend van 8.30 tot 17 uur. De Mariakapel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis, maar er is ruimte voor een vrijwillige bijdrage. Ben je van plan de kerk te bezoeken, download dan deze gratis rondleiding. Of lees je van tevoren in op de website van de kerk.

 

Maria Bereikbaar

De Onze Lieve Vrouwekerk in Maastricht heeft in 2016 een bijzondere app ontwikkeld: Maria Bereikbaar. Een app voor op de telefoon of tablet. De app vertelt de 600 jaar oude cultuurhistorie van de kerk en het oude centrum van Maastricht. Je loopt een gedeelte van de pelgrimstocht, via de Bidweg en onderweg maak je kennis met Maria, Sterre der Zee. De interactieve route kent vragen en doe-opdrachten. En hoewel de app ontwikkeld is voor de jeugd, is het een absolute aanrader en bijzondere kennismaking met Maria. Wil je de app downloaden? Zoek dan op Maria Bereikbaar in de App Store of Google Play.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland