Onze Lieve Vrouwebasiliek Maastricht | Kaboom Hotel

Aan een van de gezelligste pleinen van de stad ligt de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht. De OL Vrouwebasiliek is vooral bekend vanwege de indrukwekkende westbouw, de gebeeldhouwde kapitelen en de kooromgang. Een bezoekje aan de kerk mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens je bezoekje aan Maastricht. Wij zetten een paar leuke weetjes voor je onder elkaar. Met een handige link naar een gratis rondleiding én een hele bijzondere interactieve pelgrimstocht voor jonge bezoekers.

 

 

Onze Lieve Vrouwenbasiliek onderdeel van Grootste Museum van Nederland

In Maastricht staat de Onze Lieve Vrouwebasiliek ook bekend als Basiliek Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee. Het is een herkenbaar bouwwerk. De robuuste muren en kleine ramen geven de kerk een typische romaanse en authentieke uitstraling. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen de kerk om een kaarsje te branden voor hun dierbaren. De kerk is onderdeel van het Grootste Museum van Nederland: de mooiste en meest bijzondere kerken van Nederland, gebundeld in één project dat de topkunst van Nederland toegankelijker maakt voor iedereen.

 

Openingstijden Onze Lieve Vrouwenbasiliek Maastricht

Het kerkgebouw is dagelijks geopend van 8.30 tot 17 uur. De Mariakapel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis, maar er is ruimte voor een vrijwillige bijdrage. Ben je van plan de kerk te bezoeken, download dan deze gratis rondleiding. Of lees je van tevoren in op de website van de kerk.

 

Maria Bereikbaar

De Onze Lieve Vrouwekerk in Maastricht heeft in 2016 een bijzondere app ontwikkeld: Maria Bereikbaar. Een app voor op de telefoon of tablet. De app vertelt de 600 jaar oude cultuurhistorie van de kerk en het oude centrum van Maastricht. Je loopt een gedeelte van de pelgrimstocht, via de Bidweg en onderweg maak je kennis met Maria, Sterre der Zee. De interactieve route kent vragen en doe-opdrachten. En hoewel de app ontwikkeld is voor de jeugd, is het een absolute aanrader en bijzondere kennismaking met Maria. Wil je de app downloaden? Zoek dan op Maria Bereikbaar in de App Store of Google Play.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht