Magisch Maastricht - Onze Lieve Vrouweplein - Maastricht Marketing / Eighty8things

Het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht is in de zomermaanden één groot terras. Aan het plein bevinden zich tientallen gezellige barretjes, cafés en restaurants die zorgen voor een boel bedrijvigheid. Het plein, vernoemd naar de Onze Lieve Vrouwebasiliek, is een belangrijke toeristische trekpleister. Duizenden toeristen bezoeken het plein jaarlijks en snuiven er een stukje echte Maastrichtse cultuur op. Ze bezoeken de kapel Sterre van der Zee of duiken één van de vele zijstraatjes van het plein in en halen hun shophart op. En zoek je een restaurant of gezellig café? Dan weten wij waar je moet zijn.

Alles uit de kast bij restaurant Derlon

Restaurant Derlon bevindt zich aan dezelfde kant van het plein als de basiliek. Het restaurant, onderdeel van het imposante Hotel Derlon, is wellicht één van de meest historische plekken van de stad. Het moderne restaurant huist op het historische fundament van een

klooster. En daar word je binnen op bijzondere wijze aan herinnerd. Restaurant Derlon dankt zijn naam aan de Franse chef-kok Louis Desiré Derlon (1827-1902). De kaart is bijzonder seizoensgebonden en de gerechten schilderijtjes op zich. Hier strijk je niet neer voor een snelle hap, maar neem je de tijd om te genieten van prachtige wijnen en bijzonder smaakvolle gerechten.

 

La Bonbonnière is een goed bewaard geheim

La Bonbonnière is een van de meest markante gebouwen in het historische centrum van Maastricht. En één van de best bewaarde geheimen. Meer dan 200 jaar was dit prachtige gebouw de culturele ontmoetingsplaats voor de Maastrichtenaren: het was de stadsschouwburg. Tegenwoordig ga je naar La Bonbonnière voor een kop koffie, goed glas wijn of bourgondische maaltijd. Met recht een bijzonder restaurant in Maastricht, aan het Onze Lieve Vrouweplein. Op maandag en dinsdag is La Bonbonnière gesloten, maar op alle overige dagen ben je vanaf 10 uur welkom in dit voormalig theater.

 

Van De Kaart is de nieuwste aanwinst

De nieuwste aanwinst op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht is Van De Kaart Bar & Restaurant. Denk: steigerhout, de krant, verse jus, rijk gevulde borrelplanken, verschillende bieren van de tap en een goed glas wijn. En dan vergeten we stil te staan bij de mosselen. Want die zijn hier overheerlijk! Vooral op zaterdagmiddag is dit een populaire plek voor Maastrichtenaren die na een rondje winkelen zin hebben in een potje gezelligheid.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht