Magisch Maastricht - Onze Lieve Vrouweplein - Maastricht Marketing / Eighty8things

Het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht is in de zomermaanden één groot terras. Aan het plein bevinden zich tientallen gezellige barretjes, cafés en restaurants die zorgen voor een boel bedrijvigheid. Het plein, vernoemd naar de Onze Lieve Vrouwebasiliek, is een belangrijke toeristische trekpleister. Duizenden toeristen bezoeken het plein jaarlijks en snuiven er een stukje echte Maastrichtse cultuur op. Ze bezoeken de kapel Sterre van der Zee of duiken één van de vele zijstraatjes van het plein in en halen hun shophart op. En zoek je een restaurant of gezellig café? Dan weten wij waar je moet zijn.

Alles uit de kast bij restaurant Derlon

Restaurant Derlon bevindt zich aan dezelfde kant van het plein als de basiliek. Het restaurant, onderdeel van het imposante Hotel Derlon, is wellicht één van de meest historische plekken van de stad. Het moderne restaurant huist op het historische fundament van een

klooster. En daar word je binnen op bijzondere wijze aan herinnerd. Restaurant Derlon dankt zijn naam aan de Franse chef-kok Louis Desiré Derlon (1827-1902). De kaart is bijzonder seizoensgebonden en de gerechten schilderijtjes op zich. Hier strijk je niet neer voor een snelle hap, maar neem je de tijd om te genieten van prachtige wijnen en bijzonder smaakvolle gerechten.

 

La Bonbonnière is een goed bewaard geheim

La Bonbonnière is een van de meest markante gebouwen in het historische centrum van Maastricht. En één van de best bewaarde geheimen. Meer dan 200 jaar was dit prachtige gebouw de culturele ontmoetingsplaats voor de Maastrichtenaren: het was de stadsschouwburg. Tegenwoordig ga je naar La Bonbonnière voor een kop koffie, goed glas wijn of bourgondische maaltijd. Met recht een bijzonder restaurant in Maastricht, aan het Onze Lieve Vrouweplein. Op maandag en dinsdag is La Bonbonnière gesloten, maar op alle overige dagen ben je vanaf 10 uur welkom in dit voormalig theater.

 

Van De Kaart is de nieuwste aanwinst

De nieuwste aanwinst op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht is Van De Kaart Bar & Restaurant. Denk: steigerhout, de krant, verse jus, rijk gevulde borrelplanken, verschillende bieren van de tap en een goed glas wijn. En dan vergeten we stil te staan bij de mosselen. Want die zijn hier overheerlijk! Vooral op zaterdagmiddag is dit een populaire plek voor Maastrichtenaren die na een rondje winkelen zin hebben in een potje gezelligheid.

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland