We krijgen bij Kaboom Hotel dagelijks de vraag wat de places to be zijn voor een kop koffie of thee. Bij Douwe Egberts loop je easy peazy meteen naar binnen vanuit het hotel en nog meer koffie en thee hotspots liggen aan je voeten zodra je naar buiten loopt. Maastricht? Onze lobby. Blijf vooral niet in het hotel hangen en ga in plaats daarvan erop uit om te zien (proeven, in dit geval…) wat de stad je allemaal te bieden heeft. We hebben onze favoriete koffiebarretjes en thee-hemels in Maastricht voor je verzameld!

<<< Looking good, right? Le Marais Deux & KOFFIE is dit!

Coffeelovers

Nog nooit van Coffeelovers gehoord? We zullen maar niet vragen onder welke steen je de laatste jaren hebt gezeten… Een begrip om koffie te drinken in Maastricht: Coffeelovers, de koffiebars van koffiebranderij Maison Blanche Dael. Ze hebben een aantal bloedmooie locaties in de stad waarvan de vestiging achterin Boekhandel Dominicanen onze favoriet is. Mix een boekwinkel, een 15e-eeuwse kerk en een coffee bar bij elkaar… You’ll be impressed als je er voor het eerst bent.

Dominicanen Kerk - Maastricht Marketing / NBTC

DARQ – Maastrichter Smedenstraat 2

Een perfecte kop koffie zetten, dat kunnen ze wel bij DARQ. Maar wat ze nóg beter kunnen, is chocolade maken. En dan niet die chocolade die je in de supermarkt koopt, maar topkwaliteit praliné’s en pastilles, stuk voor stuk gemaakt in eigen atelier van duurzaam geproduceerde cacao. Je proeft hem het best in de tasting met koffie. Tried & Tested by Team Kaboom Hotel en wij kunnen je zeggen: de combinatie van die twee is echt mindblowing. Nooit gedacht dat de smaak van chocola nóg beter wordt na een nipje van je espresso. Of omgekeerd. Don’t miss it!

 

Le Marais Deux & KOFFIE – Maastrichter Heidenstraat 8

Als je niet bekend bent in Maastricht vind je hem misschien niet, deze niet te missen koffiebar in concept store Le Marais Deux & KOFFIE. Barista’s Maartje en Joost maken de beleving compleet met handgemaakte tafels en bankjes (Joost ) en zelfgebakken taart en ander lekkers (Maartje). Ooit begonnen met twee soorten koek is het inmiddels uitgegroeid naar heel veel meer, zo goed smaakt het iedereen. Working nomads vinden er een werkplek en je hond mag mee. Goed weer? Achterom hebben ze een terras. Ook leuk: koop hier je koffiebonen voor thuis.

 

Douwe Egberts – Stationsstraat 1

Onze buren! Hier eet je ’s ochtends je quick Kaboom-ontbijt en daarna staat de deur de hele dag open voor een ‘gewone’ koffie, heavenly hazel, chai latte (extra lekker met sojamelk trouwens), teveel om op te noemen.

 

Teazone – Koestraat 9

Voor de thee-fans is er by far geen betere plek om thee te drinken dan bij Teazone. Deze mag je gerust tea heaven noemen! Ok, het is misschien moeilijk kiezen omdat ze enorm veel smaken van het Parijse Maison Théodor en Kusmi in huis hebben, als je aangeeft wat jij lekker vindt dan weten zij je precies voor te schotelen waar je zin in hebt. En dan die scones, al dat gebak om uit te kiezen: stuk voor stuk home made om je vingers bij af te likken lekker. Als je de tijd hebt reserveer dan een high tea van tevoren! Ze hebben net een nieuw thema gelanceerd dat totaal in het teken staat van Parijs. Wil je niet missen…

 

Alley Cat Bikes & Coffee – Hoenderstraat 15-17

Nog niet zo heel lang open en nu al een succes. Komt waarschijnlijk door de combinatie van bikeshop en coffeebar met een hipster-aantrekkingskracht waar je u tegen zegt. Ook voor de working nomads is het de place to be aangezien wifi er gratis is en er plek zat is om neer te strijken met je laptop terwijl Jack, de hond van de eigenaren, een oogje in het zeil houdt bij de deur.

Overnachten in Maastricht om al deze koffie- en thee hotspots te bezoeken? Bij Kaboom Hotel vertellen we je graag hoe je er komt, je bent overal binnen een maximaal een kwartiertje lopen. Als je slim bent neem je natuurlijk een kop takeaway coffee mee onze kant op. Tot snel!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland