Van een stadswandeling tot lekker rondzwerven door het glooiende landschap van Zuid-Limburg

Het glooiende landschap, de wind in je haren, frisse lucht! Wandelen in en rondom Valkenburg aan de Geul biedt het je allemaal. Ontdek het natuurschoon, het historisch erfgoed en het werkelijk adembenemend mooie Geul- en Gulpdal. Vanuit Maastricht ben je in een mum van tijd in Valkenburg. En dat is het perfecte startpunt voor één van de vele wandelroutes die de omgeving kent. Voor de geoefend wandelaar en voor iedereen die zin heeft in een rondje ontspannen stappen. En vergeet de stadswandeling door het prachtige mergelstadje Valkenburg zelf niet. De Berkelpoort, Kasteel Oost, het Spaans Leenhof, de Grendelpoort en de kasteelruïne zijn allemaal meer dan de moeite waard!

Wandelaars weten waar ze zin in hebben

Bedenk voordat je gaat wandelen waar je zin in hebt. Heb je de hele dag, of maar een paar uurtjes. En ben je toe aan een paar flinke klimmetjes of heb je liever een iets vlakkere route. Tijdens een dagje wandelen en Zuid-Limburg wil je onderweg voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan. Lekker wandelen, genieten van de sprookjesachtige omgeving én zo af en toe neerstrijken op een terrasje zijn de drie belangrijkste doelen op een wandeldag in de buurt van Maastricht.

 

Meer dan 80 gratis wandelroutes in en rondom Valkenbrug

Op de website van RouteYou staan duizenden gratis wandelroutes voor verschillende type wandelaars. Alleen al rond Valkenburg hebben ze ruim 80 routes die je gratis kunt downloaden. Maak gebruik van de handige filters om een route te kiezen die echt bij je past. Zo kun je de moeilijkheidsgraad kiezen, de afstand, maar ook kiezen voor routes waar onderweg activiteiten of bezienswaardigheden zijn.

Ben je niet zo’n wandelaar of wil je eigenlijk afstanden afleggen die te voet onmogelijk zijn op één dag. Op diezelfde website download je ook fietstochten in Zuid-Limburg. Wel het glooiende landschap, nog steeds neerstrijken of gezellige terrasjes, maar dan met de fiets!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland