Top-10-hotspots-wyck-Maastricht-Kaboom Hotel

Wist je dat… Wyck vroeger niet ‘echt’ bij Maastricht hoorde? Believe it or not. Wisten zij veel!? Dat Wyck anno 2016 het meest coole stadsdeel van Maastricht zou worden oftewel het epicentrum van de fijnste speciaalzaken, bars, sfeervolle straten en niet over te slaan boetiekjes. Vroeger zagen de Maastrichtenaren het stuk land dat nu ‘Wyck’ heet nog als gebied buiten Maastricht voor boeren en mensen van buiten. Wij weten wel beter. We love Wyck! En daarom hebben we 10 must do’s en sees bij elkaar gezet voor je als je hier blijft slapen.

Hardlopen langs het Charles Eyckpark

Echt doen: je hardloopschoenen aantrekken en langs de Maas en het Charles Eyck park rennen. Mocht je een hardloop-kilometervreter zijn dan steek je de brug over naar de andere kant van de Maas richting Sint Pieter en ren je daarna weer de brug terug over naar Wyck.

Charles Eyck Park Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

IJs eten bij Gelateria Luna Rossa

Koud buiten of niet, ga ijs eten bij Luna Rossa! Echt doen! Al het ijs wordt in huis gemaakt en is zó enorm lekker dat je niet weet welke smaak je moet kiezen. Van het lekkerste pistache- en vanille-ijs tot limoncello of cheescake. Yum in het kwadraat.

Luna Rossa Ijssalon smaken ijs in vitrine | Kaboom Hotel

Shopping spree bij Magnolia Thrift Store: vintage heaven

Hoe klinkt het als je vintage kleding kunt kopen per stuk én per kilo? Vintage lovers leggen we uit hoe ze naar de Rechtstraat moeten lopen want daar ligt vintage paradijs Magnolia Thrift Store. Denk ouderwetse jurken in goede staat, cowboy boots en schattige high heels. Het is dat we al enorm blij zijn met onze boyfriend jeans. sweater en sneakers als bedrijfskleding anders doken maar al te graag hier de rekken in.

Magnolia vintage winkel Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Frietjes halen bij Tuutsje vaan Teunsje

Tuutsje wat? Hoe? Het blijkt leuk om aan onze niet-Limburgs sprekende gasten te leren hoe je Tuutsje vaan Teunsje uitspreekt. Beste friet van de stad! Of patat, wat jij wilt… Tip van ons: de Belzje (Belgische) mayonaise, home made kroketten en definitely zuurvlees.

Puntzak friet van Tuutsje van Teunsje Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Maak een selfie bij De Wiekeneer

Als je toch al op speurtocht bent in Wyck loop je ongetwijfeld langs het bronzen beeld ‘De Wiekeneer’ a.k.a,. de Wyckenaar op z’n Nederlands. Take a selfie! Wat de precieze betekenis is is van het beeld, daarover gaan meer verhalen de ronde… Wij vinden het hoe dan ook een ideaal punt voor als je de weg kwijt bent: hij kijkt richting Kaboom Hotel.

Standbeeld de Wiekeneer in Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Cadeaus en home accessoires shoppen bij De Verwondering

Denk oude kasten uit India en China, houten zonnebrillen van Monkeyglasses, notitieboekjes, kaarten, grappige accessoires voor thuis, handgemaakte kussens en tapijten uit andere werelddelen, originele kleine cadeaus voor wie dan ook, sieraden en dan kom je aardig in de buurt van wat De Verwondering in huis heeft.

De Verwondering Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Je vitamine D-tekort aanvullen bij Cafe Zuid

Voor deze wil je misschien echt even wachten totdat de eerste warme zonnestralen weer doorbreken omdat je dan languit kunt loungen in een strandstoel langs het water of op de mega schommelstoel. Lekker bij Zuid: de home made limonade.

Terras Cafe Zuid Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Fashion en schoenen shoppen bij Noir

Die boyfriend jeans en tuinbroeken van ons he, die vonden we bij Noir. En naast alleen maar die broek heeft dit kleine boetiekje heel wat meer items van Scandinavische en Franse labels als Sixth June, Just Female, MbyM, accessoires van Club Manhattan en zo veel enorm gave schoenen en onder andere Herschel-tassen en Happy Socks in deel twee van de winkel aan de overkant! Nee, met lege handen naar buiten… Wordt lastig zeg maar.

Zwarte lakschoen Kledingwinkel Noir Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Semplice e Buono

Als Italiaans je favoriete keuken of comfort food is: ga dan lunchen bij Semplice e Buono in de Rechtstraat of haal het af voor thuis. Superlekkere sandwiches pasta! Enough said.

Panini Semplice e Buono Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Lunchen bij Café Zondag

Is er ook maar één lijstje van tips over wat te doen in Wyck waar Café Zondag NIET op voorkomt? Logisch eigenlijk. De plek voor ontbijt buiten de deur, lunch met de soep of quiche van de dag, een drankje plus nachos of een van de vele andere dingen die werkelijk allemaal lekker zijn in de avond, home made limonade, rabarberbier, snap je hem? Op vrijdag en zaterdag vaak leuke feestjes met dj en een tikkeltje hipster-gehalte, in de zomer een van de lekkerste terrassen in Wyck voor een get together. Be a local hier.

Balen dat een top 10 maar een top 10 is eerlijk gezegd, over must sees en do’s in Wyck kun je net zo goed een top 50 schrijven wat ons betreft. Anyway. Met deze tien heb je alvast een begin. Enjoy!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Bar met flessen drank Cafe Zondag Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht