Top-10-hotspots-wyck-Maastricht-Kaboom Hotel

Wist je dat… Wyck vroeger niet ‘echt’ bij Maastricht hoorde? Believe it or not. Wisten zij veel!? Dat Wyck anno 2016 het meest coole stadsdeel van Maastricht zou worden oftewel het epicentrum van de fijnste speciaalzaken, bars, sfeervolle straten en niet over te slaan boetiekjes. Vroeger zagen de Maastrichtenaren het stuk land dat nu ‘Wyck’ heet nog als gebied buiten Maastricht voor boeren en mensen van buiten. Wij weten wel beter. We love Wyck! En daarom hebben we 10 must do’s en sees bij elkaar gezet voor je als je hier blijft slapen.

Hardlopen langs het Charles Eyckpark

Echt doen: je hardloopschoenen aantrekken en langs de Maas en het Charles Eyck park rennen. Mocht je een hardloop-kilometervreter zijn dan steek je de brug over naar de andere kant van de Maas richting Sint Pieter en ren je daarna weer de brug terug over naar Wyck.

Charles Eyck Park Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

IJs eten bij Gelateria Luna Rossa

Koud buiten of niet, ga ijs eten bij Luna Rossa! Echt doen! Al het ijs wordt in huis gemaakt en is zó enorm lekker dat je niet weet welke smaak je moet kiezen. Van het lekkerste pistache- en vanille-ijs tot limoncello of cheescake. Yum in het kwadraat.

Shopping spree bij Magnolia Thrift Store: vintage heaven

Hoe klinkt het als je vintage kleding kunt kopen per stuk én per kilo? Vintage lovers leggen we uit hoe ze naar de Rechtstraat moeten lopen want daar ligt vintage paradijs Magnolia Thrift Store. Denk ouderwetse jurken in goede staat, cowboy boots en schattige high heels. Het is dat we al enorm blij zijn met onze boyfriend jeans. sweater en sneakers als bedrijfskleding anders doken maar al te graag hier de rekken in.

Magnolia vintage winkel Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Frietjes halen bij Tuutsje vaan Teunsje

Tuutsje wat? Hoe? Het blijkt leuk om aan onze niet-Limburgs sprekende gasten te leren hoe je Tuutsje vaan Teunsje uitspreekt. Beste friet van de stad! Of patat, wat jij wilt… Tip van ons: de Belzje (Belgische) mayonaise, home made kroketten en definitely zuurvlees.

Puntzak friet van Tuutsje van Teunsje Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Maak een selfie bij De Wiekeneer

Als je toch al op speurtocht bent in Wyck loop je ongetwijfeld langs het bronzen beeld ‘De Wiekeneer’ a.k.a,. de Wyckenaar op z’n Nederlands. Take a selfie! Wat de precieze betekenis is is van het beeld, daarover gaan meer verhalen de ronde… Wij vinden het hoe dan ook een ideaal punt voor als je de weg kwijt bent: hij kijkt richting Kaboom Hotel.

Standbeeld de Wiekeneer in Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Cadeaus en home accessoires shoppen bij De Verwondering

Denk oude kasten uit India en China, houten zonnebrillen van Monkeyglasses, notitieboekjes, kaarten, grappige accessoires voor thuis, handgemaakte kussens en tapijten uit andere werelddelen, originele kleine cadeaus voor wie dan ook, sieraden en dan kom je aardig in de buurt van wat De Verwondering in huis heeft.

De Verwondering Wyck Maastricht | Kaboom Hotel

Je vitamine D-tekort aanvullen bij Cafe Zuid

Voor deze wil je misschien echt even wachten totdat de eerste warme zonnestralen weer doorbreken omdat je dan languit kunt loungen in een strandstoel langs het water of op de mega schommelstoel. Lekker bij Zuid: de home made limonade.

Fashion en schoenen shoppen bij Noir

Die boyfriend jeans en tuinbroeken van ons he, die vonden we bij Noir. En naast alleen maar die broek heeft dit kleine boetiekje heel wat meer items van Scandinavische en Franse labels als Sixth June, Just Female, MbyM, accessoires van Club Manhattan en zo veel enorm gave schoenen en onder andere Herschel-tassen en Happy Socks in deel twee van de winkel aan de overkant! Nee, met lege handen naar buiten… Wordt lastig zeg maar.

Semplice e Buono

Als Italiaans je favoriete keuken of comfort food is: ga dan lunchen bij Semplice e Buono in de Rechtstraat of haal het af voor thuis. Superlekkere sandwiches pasta! Enough said.

Lunchen bij Café Zondag

Is er ook maar één lijstje van tips over wat te doen in Wyck waar Café Zondag NIET op voorkomt? Logisch eigenlijk. De plek voor ontbijt buiten de deur, lunch met de soep of quiche van de dag, een drankje plus nachos of een van de vele andere dingen die werkelijk allemaal lekker zijn in de avond, home made limonade, rabarberbier, snap je hem? Op vrijdag en zaterdag vaak leuke feestjes met dj en een tikkeltje hipster-gehalte, in de zomer een van de lekkerste terrassen in Wyck voor een get together. Be a local hier.

Balen dat een top 10 maar een top 10 is eerlijk gezegd, over must sees en do’s in Wyck kun je net zo goed een top 50 schrijven wat ons betreft. Anyway. Met deze tien heb je alvast een begin. Enjoy!

 

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland