Eten en drinken op verrassende en ongewone plekken in een stad is en blijft aantrekkelijk. Het zuiden van Nederland heeft er een aantal jaren geleden weer zo’n plek bijgekregen toen de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht in handen kwam van de gemeente en het terrein een nieuwe invulling kreeg. Het gebied is inmiddels volop in beweging. De universiteit van Maastricht heeft haar intrek in een aantal panden genomen, er zijn fiets en wandelpaden aangelegd en middenin het park is het goed toeven bij Brasserie Tapijn.

Eten in de vroegere eetzaal van de manschappen

De Tapijnkazerne is een voormalige militaire kazerne in Maastricht. Het terrein is in totaal ruim 6 hectare groot en kent nog tientallen originele gebouwen. In één daarvan is een restaurant gevestigd: Brasserie Tapijn. In de vroegere eetzaal voor de manschappen van de Tapijnkazerne kun je vandaag de dag terecht voor koffie, lunch en diner. Binnen en buiten op het heerlijke terras. Brasserie Tapijn heeft op charmante wijze een link gemaakt naar de historie van het gebouw en is toch helemaal van nu. Een plek om met vrienden af te spreken, lekker te eten of neer te strijken na een stadswandeling.

Bier uit het ketelhuis

In het ketelhuis van Brasserie Tapijn is een kleine brouwerij gevestigd: Brouwerij Zuyd. Het ketelhuis werd bij de realisatie van de brouwerij gesaneerd, waarbij ze van de opbrengsten van het oude ijzer, de brouwerij weer aan de praat kregen. Inmiddels komen er heerlijke biertjes uit de brouwerij. Brouwerij Zuyd en Brasserie Tapijn sloegen de handen ineen voor Project-K: ze brouwden een uniek biertje dat bij de gerechten op de kaart van het restaurant past. Naast Project-K drink je de andere bieren van Brouwerij Zuyd bij Brasserie Tapijn.

Locatie, openingstijden en parkeren

Je vindt de Tapijnkazerne tegenover het politiebureau van Maastricht. Kom je met de auto, geef je navigatie dan Sint Hubertuslaan als eindbestemming. De ene kant van de Hubertuslaan is parkeren voor vergunninghouders (houd dat goed in de gaten), aan de andere zijde kun je betaald parkeren. Brasserie Tapijn is deze tijd van het jaar op maandag tot en met woensdag geopend van 10 – 18 uur, en op donderdag tot en met zondag van 10 – 23 uur.

Check de website van Brasserie Tapijn voor menu en aangepaste openingstijden.

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Bij Kaboom Hotel, recht tegenover het centraal station van Maastricht, draait alles om een betaalbare overnachting zonder in te leveren op comfort. Met maar liefst 79 kamers, vind je bij ons altijd de perfecte plek voor jouw verblijf. Of je nu een snelle overnachting zoekt, een budgetvriendelijk weekendje weg, of een uitgebreide stedentrip in Maastricht plant - Kaboom heeft het allemaal. En ook als je met de kids op stap bent, is ons hotel dé place to be!

Op zoek naar iets speciaals? Ontdek onze hotelarrangementen, zoals ons unieke fietsarrangement of een culinaire ervaring. Of wat dacht je van een romantisch weekendje weg? En als je er morgen al wilt zijn, bekijk dan zeker onze last-minute deals.

Voor een bijzonder én betaalbaar verblijf in het bruisende centrum van Maastricht, moet je bij Kaboom zijn. Geen wonder dat velen ons het beste hotel van de stad noemen! Wacht niet langer, boek nu je kamer en laat je verwennen bij Kaboom Hotel.

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT, Maastricht, Nederland