Interieur Tapijnkazerne Maastricht | Kaboom Hotel

Eten en drinken op verrassende en ongewone plekken in een stad is en blijft aantrekkelijk. Het zuiden van Nederland heeft er een aantal jaren geleden weer zo’n plek bijgekregen toen de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht in handen kwam van de gemeente en het terrein een nieuwe invulling kreeg. Het gebied is inmiddels volop in beweging. De universiteit van Maastricht heeft haar intrek in een aantal panden genomen, er zijn fiets en wandelpaden aangelegd en middenin het park is het goed toeven bij Brasserie Tapijn.

Eten in de vroegere eetzaal van de manschappen

De Tapijnkazerne is een voormalige militaire kazerne in Maastricht. Het terrein is in totaal ruim 6 hectare groot en kent nog tientallen originele gebouwen. In één daarvan is een restaurant gevestigd: Brasserie Tapijn. In de vroegere eetzaal voor de manschappen van de Tapijnkazerne kun je vandaag de dag terecht voor koffie, lunch en diner. Binnen en buiten op het heerlijke terras. Brasserie Tapijn heeft op charmante wijze een link gemaakt naar de historie van het gebouw en is toch helemaal van nu. Een plek om met vrienden af te spreken, lekker te eten of neer te strijken na een stadswandeling.

Bier uit het ketelhuis

In het ketelhuis van Brasserie Tapijn is een kleine brouwerij gevestigd: Brouwerij Zuyd. Het ketelhuis werd bij de realisatie van de brouwerij gesaneerd, waarbij ze van de opbrengsten van het oude ijzer, de brouwerij weer aan de praat kregen. Inmiddels komen er heerlijke biertjes uit de brouwerij. Brouwerij Zuyd en Brasserie Tapijn sloegen de handen ineen voor Project-K: ze brouwden een uniek biertje dat bij de gerechten op de kaart van het restaurant past. Naast Project-K drink je de andere bieren van Brouwerij Zuyd bij Brasserie Tapijn.

Locatie, openingstijden en parkeren

Je vindt de Tapijnkazerne tegenover het politiebureau van Maastricht. Kom je met de auto, geef je navigatie dan Sint Hubertuslaan als eindbestemming. De ene kant van de Hubertuslaan is parkeren voor vergunninghouders (houd dat goed in de gaten), aan de andere zijde kun je betaald parkeren. Brasserie Tapijn is deze tijd van het jaar op maandag tot en met woensdag geopend van 10 – 18 uur, en op donderdag tot en met zondag van 10 – 23 uur.

Check de website van Brasserie Tapijn voor menu en aangepaste openingstijden.

handtekening Rino

Rino Soeters
Algemeen Directeur

LOCATIE

Routebeschrijving Parkeren
Routebeschrijving Parkeren

Hotel Maastricht Centrum

Kaboom Hotel is een hotel in het centrum van Maastricht, tegenover het centraal station.

Bij Kaboom kan je terecht voor een goedkope overnachting zonder comfort in te leveren. Met keuze uit 79 hotelkamers in allerlei soorten en maten zit er altijd één voor jou bij. Kamers die erg geschikt zijn voor een nachtje weg, een goedkoop weekend weg, of een meerdaagse stedentrip in Maastricht. Ook wanneer je met kinderen in een hotel wilt verblijven, is Kaboom Hotel the place to be.
Als je op zoek bent naar iets speciaals, neem dan een kijkje bij onze hotelarrangementen. Wat dacht je van ons unieke fietsarrangement of culinaire arrangement? Ook kan jij bij ons terecht voor een romantisch weekend weg. Wil je graag morgen al komen? Boek dan onze last minute deal.

Voor bijzonder en goedkoop hotel in het centrum van Maastricht ben je bij Kaboom aan het juiste adres. Volgens velen het beste hotel van Maastricht! Boek nu je kamer, je bent van harte welkom!

Kaboom Hotel
Stationsplein 1
6221 BT Maastricht